THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY#Γιαουρτόγλυκο cheesecake με μπισκότα κανέλας Yoghurt-sweet cheesecake with cinnamon cookies !
THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY#Γιαουρτόγλυκο cheesecake με μπισκότα κανέλας Yoghurt-sweet cheesecake with cinnamon cookies !
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
200 γραμμάρια μπισκότα κανέλας – Το ντουλάπι της γιαγιάς
70 γραμμάρια μέλι – KόRYS honey
150 gr γιαούρτι – Οικογένεια Δαφαλιά
Παγωμένο τσάι του βουνού – Biokoziakas
50 γραμμάρια κρέμα τυρί
70 γραμμάρια βούτυρο
Τριμμένη κανέλα
Φέτες λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιούμε σε ένα Multi τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το ήδη λιωμένο βούτυρο σε μία φόρμα ή σε ένα τσέρκι,πιέζουμε με το κουτάλι για την βάση του μπισκότου. Ξεχωριστά ανακατεύουμε σε μία μπασίνα με ένα σύρμα την κρέμα τυρί,γιαούρτι,μέλι,μία πρέζα κανέλα και ανακατεύουμε καλά τοποθετώντας την κρέμα επάνω από το μπισκότο.
Εάν θέλουμε να έχουμε πιο σίγουρα αποτελέσματα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα πριν σερβίρουμε. Με σπασμένα μπισκότα και μέλι διακοσμούμε το γλυκό μας και λίγη τριμμένη κανέλλα. Σερβίρουμε με φέτες από λεμόνι στάζοντας λίγες σταγόνες επάνω στο γλύκισμα.
Συνοδεύεται με ένα παγωμένο τσάι βουνού BIOKOZIAKAS .
ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΝΟΥ
Chef-ing History …
16 χρόνια εμπειρίας~ Καταγωγή απ΄την Λαμία Φθιώτιδας.
~ Πρώτα επαγγελματικά βήματα στη Λάρισα Θεσσαλίας.
~ Κάτοικος Αθηνών τα τελευταία χρόνια
~ Αποφοίτηση κρατικής σχολής-Λάρισας με 4 υποτροφίες
~ 13 χρόνια στο χώρο της εστίασης ως :
* Chef σε ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια , Private VIP Executive Chef
* Consulting και δημιουργία μενού σε επιχειρήσεις.
* Aρθρογράφος σε 3 ηλεκτρονικά περιοδικά στη στήλη ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ .
* Πρώην Aντιπρόεδρος στην Ελληνική Aκαδημία Aρχιμαγείρων.
* Eκπαιδευτικός σε Κρατικά και Ιδιωτικά ΙΕΚ και Σχολές Μαγειρικής σε Λάρισα-Βόλο-Αθήνα.
* Eισηγητής σεμιναρίων Mαγειρικής , Zαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
* Συμμετοχές σε Φεστιβάλ και events Γαστρονομίας σε όλη την Ελλάδα.
Συνεργασία βιβλίου με την δημοσιογράφο Άννα Μαρία Παπίρη.
Συνεργασίες σε τηλεοπτικά και ιντερνετικά βιντεάκια μαγειρικής.