THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY #Mille-feuille κεράσι με melenda και αρώνια Cherry mille-feuille with melenda and aronia !
THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY #Mille-feuille κεράσι με melenda και αρώνια Cherry mille-feuille with melenda and aronia !
Υλικά
1 Χυμός αρώνιας για κάθε γλυκάκι σαν συνοδευτικό – Agapi΄s land 1 φύλλο Σφολιάτας – Bousmalis 3 κουταλιές της σούπας Melenda – Passion Honey 1 κουταλιά ανά στρώση μαρμελάδα κεράσι χωρίς ζάχαρη – Voras Flavors 500 γρ μασκαρπόνε 60 γρ καβουρδισμένο φουντούκι 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 1 μπάλα παγωτό βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με στρογγυλό τσέρκι κόβουμε ομοιόμορφα κομμάτια τη σφολιάτα και την τρυπάμε με ένα πηρούνι , γιατί δεν θέλουμε να φουσκώσει πολύ . Την ψήνουμε στους 160ο .Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το μασκαρπόνε , τη melenda , τα φουντούκια , τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά . Βάζουμε το μείγμα σ΄ένα κορνέ .Παίρνουμε τα ψημμένα στρογγυλά κομμάτια σφολιάτας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη . Σ΄ένα πιάτο της αρεσκείας μας , ετοιμάζουμε τη σύνθεση του γλυκού . Στο κάτω μέρος του πιάτου βάζουμε λίγο απ΄το μείγμα του κορνέ , για να σταθεροποιήσουμε τη βάση του γλυκού . Βάζουμε τη σφολιάτα , το μείγμα του κορνέ , παγωτό βανίλια και από πάνω το δεύτερο στρογγυλό σφολιατάκι . Πάνω βάζουμε το μείγμα του κορνέ γύρω γύρω και στη μέση μαρμελάδα κεράσι χωρίς ζάχαρη . Σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο σφολιάτας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη . Γαρνίρουμε με μαρμελάδα κεράσι και ολόκληρο κεράσι . Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.Το γλυκό μας σερβίρεται ιδανικά με χυμό αρώνιας Agapi ΄s land .
Σκαφιδακης Δημήτριος Executive chef Chefing history…
15 χρόνια εμπειρίας ⁃ Καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης ⁃ Πρώτα επαγγελματικά βήματα στο Ρέθυμνο Κρήτης ⁃ Κάτοικος Αθηνών τα τελευταία χρόνια ⁃ Απόφοιτος κολλεγίου Le Monde με πτυχίο τεχνίτης μαγειρικής τέχνης ⁃ Πιστοποίηση acta ΙΕΚ ΑΚΜΗ ⁃ 10 χρόνια στον χώρο της εστίασης ως: ◦ Chef σε εστιατόρια a La carte – Σε ελληνική- ιταλική κουζινα – παραγωγή catering δεξιώσεων – δημιουργία μενου – μπουφέ – brunch – ψάρια και θαλασσινά – κρητική κουζίνα – εμπειρία στην ζαχαροπλαστική * Executive chef στο Ιταλικό εστιατόριο LA SOUSOURELA