THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY#Pancake σπανάκι με κρέμα φέτας και ψημένα τοματίνια #Spinach pancake with feta cream and roasted cherry tomatoes !
ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY
Pancake σπανάκι με κρέμα φέτας και ψημένα τοματίνια
Spinach pancake with feta cream and roasted cherry tomatoes
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ
150 γρ φέτα – Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων
1 Παγωμένο τσάι βουνού για κάθε άτομο – Biokoziakas 60 γρ μέλι Ελάτης – Korys Honey
60 γρ μέλι Ανθέων – Korys Honey
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ γιαούρτι 1 αυγό 60 γρ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο 80 ml γάλα 20 ml ελαιόλαδο 20 ml ηλιέλαιο 120 γρ τοματίνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το χυλό για τα pancake, ανακατεύοντας γάλα,γιαούρτι,φαρίνα,αυγό,μία κουταλιά μέλι,ηλιέλαιο,σπανάκι. Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι δημιουργούμε τις τηγανίτες/pancake. Σε μία μπασίνα με ένα σύρμα ανακατεύουμε λίγο γιαούρτι με γάλα του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και μπόλικο πιπέρι. Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας ή την περνάμε από τρίφτη. Τέλος στο ελαιόλαδο σωτάρουμε τα τοματίνια μαγειρεύοντάς τα λίγη ώρα να μαλακώσουν. Στήνουμε τα pancakes εναλλάξ,κρέμα φέτας,τοματίνια σε 3-4 στρώσεις. Ολοκληρώνεται το brunch σερβίροντας και απολαμβάνοντας τα pancake με ένα παγωμένο τσάι BIOKOZIAKAS .
Ingredients for two persons
150 g feta cheese – Agricultural Dairy Cooperative of Kalavryta 1 Iced mountain tea per person – Biokoziakas 60 g of Elatis honey – Korys Honey 60 g of Antheon honey – Korys Honey 100 g of self-rising flour 50 g of yogurt 1 egg 60 g fresh or frozen spinach 80 ml of milk 20 ml olive oil 20 ml sunflower oil 120 g of cherry tomatoes Method Prepare the porridge for the pancakes, mixing milk, yogurt, flour, egg, a spoonful of honey, sunflower oil, spinach. In a non-stick pan with a little oil, create the pancakes. In a basin with a wire, mix some yogurt with milk from the Agricultural Dairy Cooperative of Kalavryta and a lot of pepper. We break the feta with our hands or pass it through a grater. Finally, saute the cherry tomatoes in the olive oil, cooking them for a while until they soften. Arrange the pancakes alternately, feta cream, cherry tomatoes in 3-4 layers. The brunch is completed by serving and enjoying the pancakes with a BIOKOZIAKAS iced tea.
ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΝΟΥ
Chef-ing History … 16 χρόνια εμπειρίας ~ Καταγωγή απ΄την Λαμία Φθιώτιδας. ~ Πρώτα επαγγελματικά βήματα στη Λάρισα Θεσσαλίας. ~ Κάτοικος Αθηνών τα τελευταία χρόνια ~ Αποφοίτηση κρατικής σχολής-Λάρισας με 4 υποτροφίες ~ 13 χρόνια στο χώρο της εστίασης ως : * Chef σε ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια , Private VIP Executive Chef * Consulting και δημιουργία μενού σε επιχειρήσεις. * Aρθρογράφος σε 3 ηλεκτρονικά περιοδικά στη στήλη ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ . * Πρώην Aντιπρόεδρος στην Ελληνική Aκαδημία Aρχιμαγείρων. * Eκπαιδευτικός σε Κρατικά και Ιδιωτικά ΙΕΚ και Σχολές Μαγειρικής σε Λάρισα-Βόλο-Αθήνα. * Eισηγητής σεμιναρίων Mαγειρικής , Zαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. * Συμμετοχές σε Φεστιβάλ και events Γαστρονομίας σε όλη την Ελλάδα. Συνεργασία βιβλίου με την δημοσιογράφο Άννα Μαρία Παπίρη. Συνεργασίες σε τηλεοπτικά κ ιντερνετικά βιντεάκια μαγειρικής.