Το ΔΠΘ δέχτηκε τη δωρεά λεωφορείου από τα “Μεταλλεία Θράκης Α.Ε.”

Το ΔΠΘ δέχτηκε τη δωρεά λεωφορείου από τα “Μεταλλεία Θράκης Α.Ε.”

Σύμφωνα με έγγραφο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που αναρτήθηκε στη “Διαύγεια”, το Πανεπιστήμιο κάνει δεκτή τη δωρεά ενός λεωφορείου 50 θέσεων από την εταιρεία «Μεταλλεία Θράκης Α.Ε.»  για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησης των φοιτητών, καθώς και του Διοικητικού και Εκπαιδευτικού προσωπικού του, όπως γίνεται γνωστό μέσω δημοσιεύματος του paratiritis-news.gr.

Να θυμίσουμε πως η  εταιρεία Μεταλλεία Θράκης αποτελεί τη διάδοχη κατάσταση της μεταλλευτικής εταιρείας που έχει το δικαίωμα εξόρυξης σε Πέραμα και Σάπες, και η οποία πρόσφατα επανενεργοποιήθηκε στην περιοχή μας, με συμμετοχή σε συνέδρια, αλλά και δωρεές σε διάφορες δομές της περιοχής μας.

Ήδη μάλιστα υπήρξαν αντιδράσεις για την αποδοχή δωρεάς από την εταιρεία προς το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ το Νοσοκομείο Κομοτηνής απέρριψε πρόταση για δωρεά. Φαίνεται πως η δωρεά προς το πανεπιστήμιο αποτελεί ακόμα ένα βήμα για την εταιρεία, η οποία σύμφωνα και με τις πρόσφατες δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της, φιλοδοξεί σύντομα να προχωρήσει στην εκμετάλλευση των εκτάσεων που διαθέτει, και οι οποίες δεν είχαν προχωρήσει παλιότερα και λόγω της αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας και πολλών από τους φορείς της.

Αναμένεται να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση, αλλά και πώς θα συνεχιστεί αυτή η «επίθεση» φιλίας της εταιρείας, που θυμίζει περισσότερο περιόδους στα τέλη της δεκαετίας του 90 και αρχές του 2000, όταν και οι πιέσεις ήταν πιο έντονες στην περιοχή.

Πηγή: paratiritis-news.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό