Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

ioannis papadopoulos

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Σάββατο, 10 Μάρτιος 2018 08:33

Τα "μηνύματα" από τη Γερμανία δείχνουν νέο ρεκόρ σε τουριστικές αφίξεις και έσοδα !

Η σημασία που έχει η γερμανική αγορά για την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας τονίστηκε στις επαφές που είχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και των Περιφερειών στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου (ITB), με τα μηνύματα να είναι αισιόδοξα.

Της ελληνικής αντιπροσωπείας ηγείτο η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, οι επαφές της οποίας με εκπροσώπους κορυφαίων τουριστικών οργανισμών, όπως η TUI, η Thomas Cook, η DER Touristik, η Alltours κα, αναμένεται να οδηγήσουν σε περαιτέρω ενίσχυση της ζήτησης για Ελλάδα την φετινή χρονιά. Οι προσπάθειες τόσος τις ίδιας της Υπουργού, όσο και των στελεχών του Υπουργείου, επικεντρώνονται στην ενίσχυση των πτητικών προγραμμάτων με νέες απευθείας συνδέσεις προς περισσότερους ελληνικούς προορισμούς και από μεγαλύτερο αριθμό αεροδρομίων της Γερμανίας και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αλλά και στον εμπλουτισμό των προσφερόμενων τουριστικών πακέτων με επιπλέον θεματικά προϊόντα και για νέους ελληνικούς προορισμούς.

Τα αποτελέσματα της "στενής" συνεργασίας του Υπουργείου Τουρισμού με τους μεγάλους ταξιδιωτικούς ομίλους της γερμανικής αγοράς, όπως η TUI, απέδωσαν εντυπωσιακά το 2017, όπου παρά την ανάκαμψη ανταγωνιστικών προορισμών της Μεσογείου, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, οι αφίξεις Γερμανών ταξιδιωτών κατέγραψαν κατακόρυφη άνοδο 18,1%, ξεπερνώντας τα 3,7 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Οι νέες τάσεις της γερμανικής αγοράς με βάση τα ποιοτικά της κριτήρια και τις επισκέψεις τουριστών, συνάδουν με τις στρατηγικές επιδιώξεις του Υπουργείου για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο. Τα έως τώρα στοιχεία και με δεδομένο ότι η πλειονότητα των κρατήσεων γίνεται το πρώτο τρίμηνο του έτους, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς αποτυπώνουν σαφή τάση συνέχισης της ανοδικής πορείας των τελευταίων ετών. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι για το διάστημα Δεκεμβρίου 2017- Ιανουαρίου 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι καταγράφεται μία ανοδική τάση της τάξης του 51% !

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2