Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τρίτη, 04 Δεκέμβριος 2018 07:01

Με ενθουσιασμό έγινε αποδεκτό το νομοσχέδιο για τον θεματικό τουρισμού από τους φορείς του κλάδου

Αποδεκτό με ενθουσιασμό από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού έγινε η το πολυνομοσχέδιο της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, για τον Θεματικό Τουρισμό. Οι εκπρόσωποι των φορέων και του ΣΕΤΕ (ΣΕΤΚΕ, FedHATTA, HAPCO κα) που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής ευχαρίστησαν την Υπουργό που τους έδωσε τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στη διαβούλευση και το σύνολο των αιτημάτων τους ενσωματώθηκαν στο κατατεθέν νομοσχέδιο.

Χαρακτηριστικά, οΑνδρέας Λαζαρίδης, εκπρόσωπος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών – ΠΟΞΕΝ, δήλωσε στην Επιτροπή της Βουλής ότι «για πρώτη φορά θεσμοθετεί τη δυνατότητα μετάφρασης και διερμηνείας ως δυνατότητα κάλυψης της έλλειψης ξεναγών, μια δυνατότητα που οριζόταν μέχρι τώρα σε εγκυκλίους του Υπουργείου Τουρισμό, αλλά είναι η πρώτη φορά που θεσμοθετείται σε νομοσχέδιο. Επίσης, για πρώτη φορά ορίζονται στο νομοσχέδιο τα προσόντα των κατ’ εξαίρεση ξεναγών, όπως και η διάρκεια της άδειας.»

Σε ανάλογο κλίμα οΜάρκος Δανάς,Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών, ο οποίος δήλωσε ότι «είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με το νομοσχέδιο, με τον τρόπο με τον οποίον φτιάχτηκε, κάνοντας αναφορά στη μακρά δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε της κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού (FedHATTA),Λύσανδρος Τσιλίδηςσχολίασε με τη σειρά του απευθυνόμενος προς την Έλενα Κουντουρά: «Είμαστε κι εμείς πολύ ευχαριστημένοι κυρία Υπουργέ». Ενώ, έκανε αναφορά στο μητρώο συνεδρίων που δημιουργείται στο Υπουργείο Τουρισμού, σημειώνοντας ότι «για πρώτη φορά δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το μητρώο συνεδρίων. Αυτό είναι σπουδαίο. Ξέρουμε ποιοι έρχονται, ποτέ έρχονται και πόσα αφήνουν στο τόπο».

Θετικά βλέπει το νομοσχέδιο και οΔιογένης Βενετόπουλος, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, λέγοντας: «Ζητήσαμε τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, όπως και ολόκληρης της βουλής, διότι θεωρούμε ότι το θέμα αυτό θα αγγίξει την ελληνική οικονομία

Η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Τουριστικών Συνοδών,Φωτεινή Ραλλάτου, καλωσόρισε το νομοσχέδιοεπισημαίνοντας για πρώτη φορά αναγνωρίζεται μετά από πάρα πολλά χρόνια, το επάγγελμα του τουριστικού συνοδού. Μία από τις καινοτομίες που εισάγει στην εγχώρια τουριστική αγορά το νομοσχέδιο του Υπουργείου.

Ενώ, και ο πρόεδρος του ΣΕΤΚΕ,Παναγιώτης Τοκούζης, κατά τη συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, τόνισε ότι «με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ψήφισης του νομοσχεδίου θα επιλυθούν πάγια αιτήματα του κλάδου μας, τα οποία έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των επιχειρήσεών μας ως τώρα».Και συνέχισε σημειώνοντας:«Όσον αφορά τον κλάδο μας, θεωρώ πως σίγουρα θα υπάρχει ανάπτυξη με την ψήφιση των ειδικών μορφών τουρισμού, μιας και θα είναι ο λόγος που θα υπάρχει επέκταση της τουριστικής περιόδου, κάτι το οποίο το επιζητεί όλη η τουριστική αγορά. Οι ειδικές μορφές τουρισμού οι οποίες θεσμοθετούνται τώρα με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, είναι αυτές που θα δώσουν την ώθηση στην επέκταση της τουριστικής περιόδου».

Η Έλενα Κουντουρά αφού ευχαρίστησε όλους τους φορείς για τις πολύ εποικοδομητικές προτάσεις τους, τόνισε κατά την τοποθέτησή της στην Επιτροπή της Βουλής ότι «εισάγεται το πρώτο στην Ελλάδα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη, την οργάνωση και την εποπτεία των επαγγελματικών δραστηριοτήτων και της επιχειρηματικότητας στον θεματικό τουρισμό, και ανοίγει νέους ορίζοντες στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας».

Ενώ, ανέφερε εμφατικά ότι «η νομοθετική μας αυτή πρωτοβουλία είναι μία γενναία κομβική και επιβεβλημένη μεταρρύθμιση που χρειάζεται η ελληνική τουριστική αγορά, ώστε να καταστεί πιο ελκυστική, πιο σύγχρονη πιο ευέλικτη στο διεθνές περιβάλλον, και που πραγματικά θα δώσει νέα και ισχυρή αναπτυξιακή διάσταση στο εθνικό τουριστικό μας προϊόν. Δίνουμε στον τουρισμό μία νέα μεγάλη ευκαιρία, που θα αποφέρει αύξηση της απασχόλησης, αύξηση των εσόδων, οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη για όλους».

Τι νέο φέρνει στον κλάδο τουρισμού;

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμούθεσμοθετεί ένα βασικό πλαίσιο ανάπτυξης «ώριμων» θεματικών τουριστικών προϊόντων και ειδικών μορφών τουρισμούπου θα συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού στόχου της εθνικής τουριστικής πολιτικής για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο. Με τις νέες διατάξεις για τον θεματικό τουρισμό στόχος είναι:

  • η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, την ενίσχυση της απασχόλησης και την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • ηδιασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα, την αγροδιατροφή και τη μεταποίησηκαι την ενθάρρυνση συνεργειών μεταξύ διαφορετικών κλάδων της οικονομίας και δυναμική ένταξη των τοπικών προϊόντων στην ευρύτερη τουριστική αλυσίδα.
  • ηενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέων επαγγελματικών δραστηριοτήτων (με διακριτό Κ.Α.Δ.), όπως αυτές των αθλημάτων αναψυχής και των δραστηριοτήτων υπαίθρου και τη διεύρυνση του αντικειμένου των υπαρχόντων.
  • ηπροσέλκυση νέων επενδύσεωνκαι την επίτευξη χρηματοδοτήσεων από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακός Νόμος κα), κωδικοποιώντας και απλουστεύοντας δυσλειτουργικές και γραφειοκρατικές αδειοδοτικές διαδικασίες για την έγκαιρη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων σε Υπηρεσίες Μιας Στάσης (OneStopShop).
  • Και η ακόμη πιο δυναμική προώθηση νέων ελληνικών προορισμών για την επίτευξη μιας περισσότερο ισόρροπης κατανομής των τουριστών ανά την χώρα και καθ΄ολη τη διάρκεια του έτους.

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2