Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τετάρτη, 06 Μάρτιος 2019 07:48

Θρακο-Μακεδονική Κουζίνα στο εστιατόριο του Ευρωκοινοβουλίου

Στο εστιατόριο του Ευρωκοινοβουλίου όλα τα εδέσματα που θα παρασκευασθούν αύριο, θα είναι αποκλειστικά και μόνο από την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, τα οποία θα γευθούν οι Ευρωβουλευτές και οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου.

«Είναι και η γαστρονομία ένας τρόπος και μάλιστα από τους πιο αποτελεσματικούς, για την προσέλκυση τουριστών», δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Κώστας Αντωνιάδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρωτοβουλία ανήκει στον Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος έχει να παρουσιάσει στο ενεργητικό του μια πλούσια γκάμα δράσεων, συνδυάζοντας τη γαστρονομία και τον Τουρισμό σε περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Θετικά τα μηνύματα από τους Βαλκάνιους Τουρίστες
Αναφερόμενος δε ο κ. Αντωνιάδης στην ολοκλήρωση των τριών που σημαντικών Διεθνών Εκθέσεων Τουρισμού στις χώρες της Βαλκανικής-Βουλγαρία-Σερβία-Ρουμανία-, όπου συμμετείχε δυναμικά και η ΑΜ-Θ, έκανε λόγο για θετικά μηνύματα για την περιοχή μας το καλοκαίρι του 2019.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά καταγράφηκε αύξηση 15% των τουριστών στην περιοχή μας τον τελευταίο χρόνο.
Σε αυτό βοήθησε-πέρα από τις Εκθέσεις-και διάφορα γεγονότα όπως η φιλοξενία για μία εβδομάδα, 25 Ρουμάνων Ταξιδιωτικών πρακτόρων και Δημοσιογράφων, αλλά και το Σαββατοκύριακο Ελληνο-Σερβικής φιλίας, όπου για άλλη μια φορά, αναδείχθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΑΜ-Θ.

«Οι Γεύσεις και η Φιλοξενία είναι αυτά που αποτυπώνονται στους τουρίστες. Έχουμε 50 εκ εν δυνάμει τουρίστες από τις χώρες των Βαλκανίων. Αποτελούμε τη φυσική τους έξοδο στη θάλασσα και είμαστε για αυτούς ένας σχετικά φθηνός προορισμός», τόνισε ο κ. Αντωνιάδης.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν οι διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού σε Βερολίνο και Μόσχα, στις οποίες θα συμμετάσχει η ΑΜ-Θ.

B.M.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2