Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τρίτη, 18 Φεβρουάριος 2020 07:35

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ) ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

Την ενδυνάμωση, προβολή και προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα πέτυχε η πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) να συμμετέχει με δικό του περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια το διάστημα 13-15 Φεβρουαρίου 2020.

Η παρουσία του κ. Θεόδωρου Καράογλου στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας είχε θερμή ανταπόκριση από δημοσιογράφους και φορείς του τουρισμού, οι οποίοι επισκέπτονταν καθημερινά το περίπτερο και ενημερώνονταν για την προσπάθεια του Διοικητηρίου να εμπλουτίσει και να εξελίξει το τουριστικό προϊόν της Μακεδονίας και της Θράκης, ενισχύοντας το brand name "Ελλάδα".

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) παρέθεσε συνέντευξη Τύπου σε περισσότερους από πενήντα δημοσιογράφους που εκπροσωπούσαν εθνικά και τοπικά Βουλγαρικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ αμέσως μετά ακολούθησαν τα εγκαίνια του περιπτέρου στο Ιnter Expo Center της Σόφιας παρουσία του Έλληνα Πρέσβη κ. Δημήτριου Χρονόπουλου, Ελλήνων επιχειρηματιών που αναπτύσσουν δραστηριότητα στη Βουλγαρία και κυρίως μεγάλου αριθμού ταξιδιωτικών πρακτόρων, αλλά και επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε την έκθεση ως "γέφυρα επικοινωνίας" ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Επίσης ευχαρίστησε το "φίλο λαό της Βουλγαρίας" επειδή επιλέγει σταθερά την Ελλάδα για τις διακοπές του, καθιερώνοντας την πατρίδα μας ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

"Η εμπιστοσύνη που δείχνετε είναι το καύσιμο που βοηθά να εξελίξουμε και να εμπλουτίσουμε το τουριστικό μας προϊόν" σημείωσε ο κ. Καράογλου, προσθέτοντας ότι η Βόρεια Ελλάδα "σπάει" το στερεότυπο του μαζικού τουρισμού στηρίζοντας την προώθηση και ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων της Μακεδονίας και της Θράκης.

"Για εμάς ο θρησκευτικός τουρισμός είναι μια πρόκληση με πολλές παραμέτρους. Αποτελεί ισχυρό πόλο έλξης ενός σημαντικού αριθμού τουριστών, η διαχείριση των οποίων χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό. Η Ελλάδα, ως σταυροδρόμι ηπείρων και πολιτισμών, υποχρεούται να αξιοποιήσει την εκκλησιαστική και πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτει, αξιοποιώντας τον τεράστιο θρησκευτικό της πλούτο προκειμένου να φέρει πιο κοντά όσους αναζητούν τις αληθινές αξίες της πίστης, της ελπίδας και της αγάπης, διότι η ορθοδοξία είναι ο πολιτισμός της ψυχής μας" τόνισε μεταξύ άλλων.

Και κατέληξε: "Επισκεφθείτε τη Μακεδονία και τη Θράκη για να γνωρίσετε τις ομορφιές της. Αξίζει τον κόπο, δεν θα το μετανιώσετε. Ο τουρισμός ενισχύει την επικοινωνία μεταξύ των λαών, ενώ παράλληλα καλλιεργεί το αίσθημα του σεβασμού και της συνεργασίας". 

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2