
Τραμπ στην δεξίωση προς τιμήν της ομογένειας για την 25η Μαρτίου: «Ερχονται σπουδαία πράγματα αυτή την τετραετία»
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχθηκε στο Λευκό Οίκο την ελληνική ομογένεια, με αφορμή την επέτειο εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Οπως κάθε χρόνο, ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ φιλοξενεί επιφανείς Ελληνες της ομογένειας στις ΗΠΑ όπου παραδοσιακά απευθύνει μια ομιλία για την χώρα μας. Στους 450 είναι οι καλεσμένοι του Λευκού Οίκου, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο γιος του Ελληνα πρωθυπουργού.
Η εκδήλωση έγινε στην ανατολική αίθουσα του Λευκού Οίκου. Παραδοσιακά διεξάγεται πριν την 25η Μαρτίου στον Λευκό Οίκο, με μοναδική εξαίρεση το 2020 όπου λόγω της πανδημίας είχε αναβληθεί.
Κατά την είσοδό του ο Αμερικανός πρόεδρος στις 21:38 (ώρα Ελλάδος) χειροκροτήθηκε από τους ομογενείς καλεσμένους που ορισμένοι από αυτούς φορούσαν και τα κόκκινα MAGA καπέλα. Μαζί του και ο Αρχιεπισκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ανέβηκαν στο βήμα.
«Περιμένουμε όλοι ένα λαμπρό μέλλον για τη χώρα. Σας συγχαίρουμε για την επανεκλογή σας. Είναι μεγάλη μας τιμή να γιορτάζουμε εδώ την Ημέρα Ανεξαρτησίας της πατρίδας μας. Εκ μέρους όλων σας ευχαριστούμε που συνεχίζεται την παράδοση αυτή, αναγνωρίζοντας την Ελλάδα, την χώρα που έφερε την Δημοκρατία. Σας ευχαριστούμε για την στήριξή σας στην χριστιανική κοινότητα. Κε πρόεδρε, είσαι ο ηγέτης του κόσμου, της ειρήνης και της ελευθερίας. Σας ευγνωμονούμε για τη στήριξή σας στην Ελλάδα και την δικαιοσύνη στη Κύπρο. Μου θυμίζεται τον Μέγα Κωνσταντίνο με την ηγεσία σας» προλόγισε ο Ελπιδοφόρος που του δώρισε έναν χρυσό σταυρό.
«Ο σταυρός αυτός είναι το σύμβολο της ειρήνης και με αυτό εύχομαι να φέρεις ειρήνη στον κόσμο και να κάνεις την Αμερική ανίκητη» είπε κλείνοντας. «Δεν το περίμενα αυτό, αλλά θατο πάρω» είπε ο Τραμπ για το δώρο.
«Εκατοντάδες σκληρά εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ. Ορισμένοι είστε… σκληροί, αλλά σας αγαπώ. Είναι σπουδαίο πράγμα και σπουδαίο που σας έχω εδώ. Ιδιαίτερα σημαντικό που είναι εδώ και ο Αρχιεπίσκοπος. Λείψαμε 4χρόνια, αλλά συμβαίνουν και άσχημα πράγματα… Ερχονται όμως σπουδαία πράγματα αυτή την 4ετια σε επίπεδα που δεν έχουμε ξαναδεί. Ευχαριστώ τους ελληνοαμερικανούς που εργάζονται καθημερινά μαζί μου» είπε και χαιρέτησε ονομαστικά έναν προς έναν τους συνεργάτες του με ελληνική καταγωγή, κάνοντας ειδική αναφορά στον Γκας Μπιλιράκη, τον Τζίμι Πατρόνη και τον Τζον Κατσιματίδη.
Ευχαρίστησε για την παρουσία της την ελληνική και κυπριακή πρεσβεία, αναφέροντας πως «η κληρονομιά της δημοκρατίας και των Ελλήνων είναι πάντα ανάμεσά μας»
Πηγή: iefimerida.gr