Τριβελάκι οξυμελένιο τσιπουράτο με ελιές Χαλκιδικής * Special pasta with sour honey in “tsipouro” with Halkidiki olives – ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΑΡΗ

Τριβελάκι οξυμελένιο τσιπουράτο με ελιές Χαλκιδικής * Special pasta with sour honey in “tsipouro” with Halkidiki olives – ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΑΡΗ

Τριβελάκι οξυμελένιο τσιπουράτο με ελιές Χαλκιδικής

Special pasta with sour honey in “tsipouro” with Halkidiki olives

Υλικά για 6 μερίδες

2 συσκευασίες Τριβελάκι με λαχανικά και κόκκινη φακή – KAPASTA

25 γρ Τσίπουρο – KASKOUTAS

15 γρ Οξύμελι κι ένα κουταλάκι του γλυκού πάνω από κάθε πιάτο στο σερβίρισμα οξύμελι – PASSION HONEY

20 τεμάχια μαύρες Ελιές Χαλκιδικής σταφιδάτες εκπυρωνωμένες – ΠΕΡΙΑΠΤΟΝ

3 τεμάχια κρεμμυδάκια φρέσκα

1 κολοκύθι

1 μελιτζάνα

2 πιπεριές Φλωρίνης

14 τεμάχια τοματίνια

1 ματσάκι μαιντανό

200 γρ σύγκλινο Μάνης

70 γρ ελαιόλαδο Φέτες πορτοκάλι για ντεκόρ

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το τριβελάκι λαχανικών με την κόκκινη φακή . Μόλις βράσει το ρίχνουμε σε μπώλ και του ρίχνουμε ελαιόλαδο . Ανακατεύουμε απαλά . Κρατάμε λίγο απ΄το νεράκι που έχουμε βράσει το τριβελάκι γιατί θα το χρειαστούμε αργότερα . Σωτάρουμε ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι .

Ψιλοκόβουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια , τις πιπεριές Φλωρίνης , τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο . Βάζουμε πρώτα το κολοκύθι , μετά τη μελιτζάνα , τα κρεμμυδάκια , τις πιπεριές . Αλατοπιπερώνουμε . Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το σύγκλινο Μάνης και το ρίχνουμε στο τηγάνι . Σβήνουμε με τσίπουρο και φλαμπάρουμε . Κόβουμε στα δυό τα τοματίνια, ψιλοκόβουμε τις ελιές και τον μαιντανό και τα ρίχνουμε όλα στο τηγάνι .

Εκεί προσθέτουμε και το τριβελάκι . Ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά . Προσθέτουμε το οξύμελι ( ξύδι σε συνδυασμό με μέλι ) . Προσθέτουμε μια κουτάλα απ΄το βρασμένο νερό που έχουμε κρατήσει και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα . Μόλις η σάλτσα δέσει σερβίρουμε σε έξι πιάτα και από πάνω γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού , ελαιόλαδο , ένα κουταλάκι του γλυκού οξύμελι και μαιντανό ψιλοκομμένο .

Σερβίρουμε με τσίπουρο ΚΑΣΚΟΥΤΑΣ και απολαμβάνουμε …

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό