elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Πέμπτη, 03 Αύγουστος 2017 13:34

Αν. Δημοσχάκης: Οι κάτοικοι του Έβρου δεν αντέχουν άλλη κοροϊδία! Απαιτούν την αυτοτέλεια και την αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Για την ανάγκη να προχωρήσει το Υπουργείο Υγείας στην αυτονομία και την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Διδ/χου, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Βορείου και Κεντρικού Έβρου μίλησε σήμερα (02/08) στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, με αφορμή τη Συζήτηση για το Νομοσχέδιο για την Υγεία.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε ότι:
•Η Κυβέρνηση με διαδικασίες fast track φέρνει προς ψήφιση ένα Νομοσχέδιο για την Υγεία στο οποίο κυριαρχεί το άρωμα του κομματικού κράτους
•Τίθενται στο περιθώριο οι ιδιωτικοί γιατροί, που οδηγούνται στην εξαθλίωση και στη φυγή από τη χώρα.
•Με τις καινούργιες δημόσιες δομές που προβλέπονται στο Νομοσχέδιο η Κυβέρνηση επενδύει σε ένα παρωχημένο κρατικίστικο μοντέλο που έχει αποτύχει παταγωδώς στο παρελθόν.
•Το Υπουργείο Υγείας έχει δείξει χαρακτηριστική αδιαφορία, στα όρια της προσβολής για τους κατοίκους του Έβρου, σχετικά με την αυτονομία και την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Διδ/χου
•Ο Υπουργός Υγείας απέφυγε τρεις φορές να έρθει στη Βουλή για τη συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης για το Νοσοκομείο και δεν έδειξε να συγκινείται από τις αντιδράσεις απλών πολιτών.
•Οι κάτοικοι του Βορείου και Κεντρικού Έβρου αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικότητα προβλήματα υγείας.
•Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Έβρου μετείχαν στο διευρυμένο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Διδ/χου που έγινε στις 18 Μαρτίου και είχαν υπογράψει το ψήφισμα για την αυτονομία και την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου. Που είναι τώρα να πουν την άποψή τους; Να ανέβουν στο Βήμα της Βουλής να διατυπώσουν ανοιχτά τις θέσεις τους και να μην κρύβονται.
•Μέσα στις τόσες τροπολογίες που φέρνετε σε άσχετα νομοσχέδια φέρτε και την τροπολογία για την αυτοτέλεια και την αυτονομία του Νοσοκομείου. Αποτελεί εθνικό χρέος και εθνικό καθήκον σας να το πράξετε...
•Προτείνει στους άλλους τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Έβρου να καταθέσουν κοινή τροπολογία για την αυτονομία και την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Διδ/χου και κάλεσε τον Υπουργό Υγείας να την κάνει αποδεκτή.

Δείτε εδώ την ομιλία του

Αναλυτικά η ομιλία του και ο διάλογος που είχε με τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό:

“Κύριε Υπουργέ, όπως σε όλα τα νομοσχέδιά σας έτσι και σε αυτό παρατηρούμε βήμα-βήμα την ίδρυση ενός μεγάλου κράτους στο οποίο κυριαρχεί το άρωμα του κομματικού οργανισμού. Οδηγούμαστε, δηλαδή, και πάλι στη λογική της δημιουργίας κομματικού στρατού ημετέρων, ενώ δημιουργούνται κρατικές δομές αμφίβολης βιωσιμότητας, όπως είναι οι Τοπικές Ομάδες Υγείας.

Σε κανένα σημείο του νομοσχεδίου δεν γίνεται σαφές ποιες είναι οι προδιαγραφές λειτουργίας τους, πώς θα δημιουργηθούν, από ποιους πόρους θα γίνει η χρηματοδότησή τους, ποια θα είναι η αποστολή τους και βάσει ποιων κριτηρίων και μελέτης προέκυψε η αναγκαιότητα των οικογενειακών γιατρών, όπως τους ονομάζετε. Η Νέα Δημοκρατία θέλει τους ιδιωτικούς ιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τα ταμεία συμπρωταγωνιστές στην Υγεία. Εσείς τους θέλετε κομπάρσους, γι’ αυτό και τους οδηγείτε στην εξαθλίωση και στη φυγή. Δηλαδή, έχετε αλλεργία με καθετί που είναι ιδιωτικό; Αλήθεια, γιατί στραγγαλίζετε την ελεύθερη οικονομία; Γιατί δεν σέβεστε τις προσπάθειες του ελληνικού κράτους, που επί σειράν ετών και δεκαετιών, επιχειρεί οι δομές του να κουμπώσουν με εκείνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτηριστικό της οποίας είναι η αξιοσύνη, η δουλειά, η επιχειρηματικότητα και οι θέσεις εργασίας;

Τέλος πάντων, για τις στρεβλώσεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου έχουν αναφερθεί διεξοδικά οι συνάδελφοί μου της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα ήταν σκόπιμο περαιτέρω να τα επαναλάβω.

Εγώ παίρνω τον λόγο περισσότερο, κύριε Υπουργέ της Υγείας, για να μιλήσω για ένα θέμα που απασχολεί τους κατοίκους του Νομού μου, του Έβρου, και αφορά την αυτοτέλεια και την αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ένα θέμα για το οποίο το Υπουργείο σας έχει επιδείξει πλήρη αδιαφορία, μπορώ να πω στα όρια της προσβολής για τους κατοίκους του Έβρου.

Δεν βρήκατε τον χρόνο τρεις φορές να έρθετε να συζητήσουμε στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης που είχα καταθέσει από 15 Μαρτίου. Το αποτέλεσμα ήταν να την επανακαταθέσω στις 15 Ιουνίου, δηλαδή μία ημέρα μετά την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι του Βορείου και Κεντρικού Έβρου, ζητώντας την αυτοτέλεια και την αυτονομία του νοσοκομείου τους. Δυστυχώς, όμως, δεν συγκινηθήκατε ούτε και από το υπερκομματικό, ομόθυμο και ομόψυχο ψήφισμα της 31ης Μαΐου από τους εκατόν είκοσι και πλέον φορείς και συλλόγους του Νομού, το οποίο και καταθέτω για τα Πρακτικά της Βουλής, αλλά ούτε και από τις αντιδράσεις των απλών πολιτών που σχημάτισαν μία ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Νοσοκομείο ζητώντας το αυτονόητο: Να διαθέτει δηλαδή η περιοχή μας ένα λειτουργικό νοσοκομείο, αυτοτελές, αυτόνομο και να νοσηλεύονται εκεί σε ώρα ανάγκης και να μην αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις στην Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη.

Ξέρετε ότι το Ορμένιο από την Αλεξανδρούπολη απέχει διακόσια χιλιόμετρα σχεδόν, δηλαδή όσο απέχει από εδώ που είμαστε σήμερα, στην πλατεία Συντάγματος, η Λαμία; Αντιλαμβάνεστε, το πρώτο νοσοκομείο μετά από αυτήν την χιλιομετρική απόσταση που σας είπα είναι στην Αλεξανδρούπολη. Και εσείς το Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου σχεδόν το μειώνετε σε ένα υπερκέντρο υγείας. Αυτό, όμως, κύριε Υπουργέ, δεν το δεχόμαστε.

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Τελευταία άρθρα Θρακική Αγορά

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2