Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2019 07:06

ΚΚΕ Ροδόπης: «Προεκλογικές φιέστες» τα εγκαίνια των χειρουργείων του «Σισμανόγλειου»

«Προεκλογικές φιέστες» χαρακτηρίζει τα εγκαίνια των ανακαινισμένων χειρουργείων του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, η Τομεακή Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι σκοπός των εγκαινίων είναι να αποσπαστεί η προσοχή του κόσμου από τα οξυμένα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου, να αποκρυφτεί το γεγονός της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης στην Υγεία και να υπερασπιστεί η πολιτική της κυβέρνηση για τις ΤΟΜΥ, τις οποίες χαρακτηρίζει «πολιτική κοροϊδία για το λαό».

 

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ Ροδόπης:

«Η ανακαίνιση των χειρουργείων στο νοσοκομείο Κομοτηνής , ήταν μια ανάγκη που έπρεπε να έχει  ικανοποιηθεί από χρόνια. Οι πολιτικές υγείας όμως των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και της σημερινής , δεν είχαν τέτοιες προτεραιότητες,  με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ανακαίνιση . Τελικά πραγματοποιήθηκε με το συγκεκριμένο διασυνοριακό πρόγραμμα.

Την ικανοποίηση αυτής της ανάγκης έρχεται να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση, οργανώνοντας φιέστα εγκαινίων, και δημόσιο διάλογο για τη λειτουργία των ΤΟ.Μ.Υ με εργαζόμενους σε αυτά, με προφανή σκοπό:

Να ξεγελάσει το λαό μπροστά στις εκλογές, ότι φροντίζει για τη λαϊκή υγεία.

Να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από τα οξυμένα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου που λειτουργεί με το μισό προσωπικό από αυτό που χρειάζεται, και μάλιστα πολλοί εργαζόμενοι εργάζονται, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, εκμεταλλευόμενη το φιλότιμο και τον ηρωισμό των εργαζομένων.

Να κρύψει το γεγονός ότι  για τα δημόσια νοσοκομεία: το  2019 προϋπολογίζεται μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 5,3% δηλαδή 65 εκατ. € λιγότερα , που έρχεται να προστεθεί στα 363εκατ.€ λιγότερα του 2018 (24,1% μείωση) και στα 432 εκατ. € λιγότερα του 2015 (28,1% μείωση) Σύνολο δηλαδή μειώσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό για  δημόσια νοσοκομεία από το 2015, 862 εκατ. € .

Να υπερασπιστεί την  πολιτική της κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, (Π.Φ.Υ) με τη δημιουργία των ΤΟ.Μ.Υ, πολιτική κοροϊδία για το λαό, αφού προβλέπει ένα οικογενειακό γιατρό για 2250 ασθενείς και 15 λεπτά της ώρας για ιατρική εξέταση, με δύο γενικούς γιατρούς και ένα παθολόγο, με δύο ΤΟ.Μ.Υ να λειτουργούν στην Κομοτηνή από τα τέσσερα που ανακοίνωσαν. Με το πρώην ΙΚΑ , τώρα ΠΕΔΥ και δύο Κέντρα Υγείας, τραγικά υποστελεχωμένα και με ελλιπή υλικοτεχνική υποδομή.

Να καλλιεργήσει την λογική του μικρότερου κακού.

Προειδοποιούμε το λαό του νομού ότι η κατάσταση στη λαϊκή υγεία θα χειροτερέψει αν δεν αντιδράσει.

Τον καλούμε να γυρίσει την πλάτη στα κόμματα που είναι υπεύθυνα για το σημερινό χάλι της δημόσιας υγείας. Να  οργανώσει τον αγώνα του  και να  διεκδικήσει την ικανοποίηση των αναγκών σε υγειονομική περίθαλψη, με βάση της σύγχρονη εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Ανάγκες που μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο με ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, καθολικό, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν Χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, που όπου όλες οι παροχές θα είναι δωρεάν από το κράτος με βάση τις ανάγκες και με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια. Θα αποτελούν στην πράξη κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι όπως σήμερα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Με  ανάπτυξη της Π. Φ. Υ πανελλαδικά, με κέντρα υγείας, αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες χωρίς καμία εμπλοκή- συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, των ΜΚΟ ,των «κοινωνικών συναιτερισμών». Με πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, με αντίστοιχη αύξηση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό, με φορολόγηση του κεφαλαίου, με κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων στον κλάδο υγείας των ασφαλιστικών ταμείων. Με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών και κάθε κατηγορίας εργαζομένων για τους φορείς υγείας.

Οι κομμουνιστές ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα. Γι αυτό και η ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ παντού, είναι ουσιαστική ενίσχυση αυτού του αγώνα».

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Τελευταία άρθρα Θρακική Αγορά

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2