Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2019 19:44

Ομιλίες Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης σε μαθητές

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Ανατολ. Μακεδονίας -Θράκης , η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, για την ολοκλήρωση της ενημερωτικής καμπάνιας για την ορθή χρήση των φαρμάκων.
Συνολικά έγιναν 37 ομιλίες στους 5.800 μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Ροδόπης.

tsapekos omilia farm2 sinxi 02 19 arxeio

Συγκεκριμένα έγινε ενημέρωση για τις παρενέργειες και τις αλληλεπιδράσεις των φαρμάκων, για τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών, για την επιτακτική ανάγκη της πρόληψης και του εμβολιασμού, για τις συνέπειες του εθισμού στις ναρκωτικές ουσίες, στη νικοτίνη και στο αλκοόλ, για τις σοβαρότατες παρενέργειες από τη χρήση αναβολικών, κλπ. (foto Paratiritis-News)

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης ως διοργανωτής, δια μέσου του προέδρου του, Αλέξανδρου Τσαπέκου, εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση, από την ανταπόκριση των παιδιών, τις ερωτήσεις που έκαναν και τις απορίες που είχαν μετά το τέλος των ομιλιών.
Από αυτό φαίνεται πως τα παιδιά έχουν ευαισθησίες στα μεγάλα προβλήματα της Κοινωνίας και θέλουν να έχουν εφόδια γνώσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αύριο ως επαρκείς προσωπικότητες και ενήλικες, τα μεγάλα αυτά ζητήματα και να ενταχθούν στην κοινωνία.

Και κάτι άλλο που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε είναι πως τα παιδιά μπορούν να αποτελέσουν τον καταλύτη για τις αλλαγές που θα μπορούν να κάνουν οι μεγάλοι, κατόπιν άσκησης ωφέλιμης «πίεσης» από τα παιδιά τους, λόγου χάρη το κάπνισμα, τα αντιβιοτικά, τα αναβολικά, τα ναρκωτικά, κ.α.
Η καμπάνια αυτή θα επαναληφθεί σε τρία χρόνια!

Ο κ. Τσαπέκος υπογράμμισε πως καλό θα ήταν η καμπάνια να αφορά τους φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης(σ.σ η προηγούμενη καμπάνια αφορούσε και τους μαθητές ΙΕΚ και τους σπουδαστές της Σχολής Αστυνομίας).


Εμβόλια Γρίπης
Εξ άλλου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, Αλέξανδρος Τσαπέκος, για το θέμα των εμβολίων της γρίπης, τόνισε πως τα υπάρχοντα εμβόλια αγγίζουν τον αριθμό 50.000 και θα υπάρχουν στα Νοσοκομεία για τις ειδικές περιπτώσεις.

«Θα πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν πως η ομάδα υψηλού κινδύνου αγγίζει τα 3 εκ και από αυτούς έχουν εμβολιασθεί μόνο 1,5 εκ. Αν υπήρχε το ενδιαφέρον νωρίτερα, δηλαδή από το φθινόπωρο, οι εταιρείες θα φρόντιζαν να παρασκευάσουν περισσότερα εμβόλια. Τώρα αν εμβολιασθεί κάποιος σε 15 μέρες θα μπορέσει να αποκτήσει ανοσία, δηλαδή φτάνουμε στα τέλη Φλεβάρη, όπου στα τέλη του μήνα και μετά περνάει και η περίοδος έξαρσης της γρίπης. Όταν εμβολιάζεται ο πληθυσμός προστατευόμαστε ΟΛΟΙ», υπογράμμισε ο κ. Τσαπέκος.

Β.Μ.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Τελευταία άρθρα Θρακική Αγορά

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2