Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Δευτέρα, 13 Ιανουάριος 2020 10:05

Ελπίδα σε χιλιάδες καρκινοπαθείς στην Κύπρο δίνει νέα μέθοδος θεραπείας

Ελπίδα σε χιλιάδες καρκινοπαθείς δίνει νέα ογκολογική θεραπεία, η ηλεκτροχημειοθεραπεία, η οποία εφαρμόσθηκε πριν δύο μήνες για πρώτη φορά στην Κύπρο, με τα αποτελέσματα να εντυπωσιάζουν. Με μια μόνο δόση θεραπείας και μόλις σε 65 μέρες, ο καρκίνος ασθενούς στην περιοχή του θώρακα, έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Ο ογκολόγος Γιώργος Άστρας, ο οποίος εφάρμοσε τη μέθοδο στο American Medical Center, μίλησε στο AlphaNewsLive για το συγκεκριμένο περιστατικό και τα χαρακτηριστικά της νέας θεραπείας.

Ο πρώτος ασθενής στον οποίον εφαρμόσθηκε είναι ηλικίας 35 ετών, με καρκίνο στην περιοχή του πνεύμονα, με προβλέψεις ότι θα έχανε τη μάχη πριν χρόνια και χωρίς πολλές άλλες θεραπευτικές επιλογές.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του γιατρού, σε ένα μήνα θα έχει εξαφανισθεί πλήρως ο καρκίνος. Σημειώνεται ότι το περιστατικό αυτό, πέραν του ότι είναι το πρώτο που έλαβε τη θεραπεία στην Κύπρο, είναι και το πρώτο πανευρωπαϊκά που έλαβε τη θεραπεία στην περιοχή του θώρακα. Επεσήμανε ότι το πιο επαναστατικό με τη μέθοδο αυτή, εκτός της ταχύτητας με την οποία νικά τον καρκίνο, είναι και η ποιότητα ζωής που προσφέρει στους ασθενείς.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη θεραπεία

Ο Δρ. Άστρας εξήγησε τι είναι η ηλεκτροχημειοθεραπεία.

"Η μέθοδος βασίζεται στην εφαρμογή ηλεκτρικών παλμών σε ένταση και τάση και προκαλούν αύξηση της διήθησης της χημειοθεραπείας στα καρκινικά κύτταρα. Βοηθούμε τη χημειοθεραπεία να γίνει πιο αποτελεσματική, δηλαδή ενισχύουμε την αντινεοπλασματική δράση της χημειοθεραπείας, τη στιγμή που κάποια φάρμακα δεν μπορούν να διεισδύσουν τόσο καλά στα καρκινικά κύτταρα. Είναι μια μη θερμική μέθοδος καταστροφής του όγκου με τη δυνατότητα να εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπου οι καθιερωμένες μορφές θεραπείας δεν μπορούν να γίνουν ή αν έχουν εξαλείψει όλες τις επιλογές. Παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με τη χημειοθεραπεία και με την ανοσοθεραπεία που μπορεί να γίνεται ή και προεγχειρητικά."

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μέθοδο η οποία μπορεί να εφαρμοσθεί σε όλα τα είδη καρκίνου, πλην στην περιοχή του εγκεφάλου και του πνεύμονα.

"Σε γενικές γραμμές μπορεί να εφαρμοσθεί σε όλα τα είδη καρκίνου ανεξαρτήτως τι είδος κυττάρου είναι. Μπορούμε να το εφαρμόσουμε και σε περιπτώσεις που είναι είτε κοντά σε αγγεία, είτε κοντά σε νεύρα, χωρίς να τα επηρεάσει."

Το κόστος της θεραπείας, σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα που δίνει και τις μηδαμινές παρενέργειες κάνουν τη μέθοδο επαναστατική.

"Προσπαθούμε να κρατήσουμε το κόστος όσο πιο χαμηλό γίνεται ώστε να το κάνουμε προσιτό σε περισσότερους ασθενείς. Ο πρώτος ασθενής που την έκανε στην Κύπρο στοίχισε 10 χιλιάδες ευρώ, το χτυπήσαμε μια φορά και έχει εξαφανισθεί ο καρκίνος και έχει γλιτώσει εξ αυτού πάρα πολλές θεραπείες, ακτινοβολίες και ταλαιπωρία, δεν είχε ούτε μια παρενέργεια ο ασθενής."

Τέλος, ανέφερε ότι η θεραπεία αυτή δεν είναι για όλους τους ασθενείς.

"Είναι καλά οι ασθενείς και οι καρκινοπαθείς να έχουν επιλογές, αυτή η επιλογή δεν είναι για όλους αλλά είναι για αρκετό κόσμο, ειδικά για κόσμο ο οποίος δεν έχει άλλη επιλογή και το γεγονός ότι οι παρενέργειες είναι πάρα πολύ μειωμένες ως μηδενικές το κάνει, τουλάχιστον για εμένα ως ογκολόγος, μια πολύ ελκυστική επιλογή."

alphanews.live/cyprus

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Τελευταία άρθρα Θρακική Αγορά

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2