Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Σάββατο, 01 Αύγουστος 2020 07:30

Παρέμβαση της ΠΟΑΣΥ (για το κρούσμα κορονοϊού στην Σχολή Αστυνομίας) και συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού σε εκπαιδευόμενο συνοριοφύλακα στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής.

Το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΑΣΥ κα Σταυρούλα Τζατζανά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοικητικών Θεμάτων κ. Ευστάθιος Κατρανίδης συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη από τον οποίον ζήτησαν τη συνδρομή του για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης ανακοίνωσε ήδη ότι διατέθηκε συνεργείο απολύμανσης των χώρων της Σχολής ενώ ενεργοποιήθηκε και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για μαζική λήψη δειγμάτων στο σύνολο των Αστυνομικών, διαδικασία που αναμενόταν να ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

 

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

«Από την πρώτη στιγμή που η Ομοσπονδία μας πληροφορήθηκε την ύπαρξη κρούσματος κορωνοϊού σε εκπαιδευόμενο του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής, επικοινώνησε άμεσα με τον Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Ιωάννη ΤΖΟΥΒΑΝΑ, ενώ διατηρήθηκε ανοικτός δίαυλος συνεργασίας μαζί του, με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση, τόσο της ενδεικνυόμενης περίθαλψης του ασθενή εκπαιδευόμενου, όσο και της υγείας των υπολοίπων εκπαιδευόμενων, των εκεί υπηρετούντων συναδέλφων μας, καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού, με τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειάς μας, αντιπροσωπεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ., αποτελούμενη από το Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, κα Σταυρούλα ΤΖΑΤΖΑΝΑ και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διοικητικών Θεμάτων, κ. Ευστάθιο ΚΑΤΡΑΝΙΔΗ, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νικόλαο ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ, από τον οποίο ζητήθηκε η άμεση συνδρομή του στην κατεπείγουσα αντιμετώπιση του περιστατικού, όπως προβλέπεται από τα σχετικά πρωτόκολλα, αφού αρχικά είχαν ληφθεί μόνο δέκα δείγματα από το στενό περιβάλλον του νοσούντος.

Η ανταπόκριση του κ. Αντιπεριφερειάρχη υπήρξε άμεση, καθώς διατέθηκε συνεργείο απολύμανσης των χώρων της Σχολής και επετεύχθη η ενεργοποίηση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ για μαζική λήψη δειγμάτων στο σύνολο των συναδέλφων μας, με στόχο τον έλεγχο αντισωμάτων covid-19, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί σήμερα. Μας διαβεβαίωσε δε ότι συνεχίζει την επικοινωνία με τους αρμόδιους Φορείς και τα Υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, δηλώνοντας επίσης την ειλικρινή διάθεσή του για συνεργασία και συνδρομή σε κάθε επίπεδο, όπου και όποτε χρειαστεί, ώστε από κοινού να θωρακίσουμε από το θανατηφόρο ιό τόσο την αστυνομική οικογένεια όσο και την τοπική κοινωνία της Ροδόπης.

Από την πλευρά μας εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον κ. Αντιπεριφερειάρχη και στις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες για την άμεση διαχείριση του κρίσιμου αυτού θέματος, συνεχίζοντας να το παρακολουθούμε στενά με τα δέοντα αντανακλαστικά και την πρέπουσα επαγρύπνηση.

Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στον νοσούντα εκπαιδευόμενο και τη γρήγορη επιστροφή του στη Σχολή για τη συνέχιση της εκπαίδευσής του».

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Τελευταία άρθρα Θρακική Αγορά

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2